Het Vinkeveense Veer

Vinkeveen is een mooi dorp aan het water. Maar met de entree aan de zuidkant van het dorp en de toegang tot de Vinkeveense Plassen kan meer worden gedaan. Dat vinden een aantal betrokken inwoners die zich hebben verenigd in de Stichting Ontwikkeling Achter de Heul. BuitenGewoon mocht deze enthousiaste dorpelingen ondersteunen met het uitwerken en uitdragen van het plan.

Vaartransport

Vinkeveen ligt tussen Amsterdam en Utrecht. Vroeger ging het transport tussen plaatsen over het water, met allerlei soorten pakschuiten. In Vinkeveen gingen naast goederen ook mensen met de schuit naar de stad; het zogenoemde veer. Het plan het Vinkeveense Veer herstelt dit oude transport door weer te gaan varen met een originele schuit van ruim een eeuw oud. Ook komt er een gebruiksvriendelijke vaarroute voor iedereen naar de Vinkeveense plassen. En krijgt Vinkeveen dorp een markante entree en afvaart van het veer.

Inzet BuitenGewoon

BuitenGewoon heeft het plan uitgewerkt. Omwonenden, ondernemers, overheden en organisaties zijn betrokken in het idee. BuitenGewoon heeft een brochure en een website gemaakt voor een vriendenactie.

Bijzondere verhalen over het Vinkeveense Veer komen weer tot leven en het vriendenaantal groeit!

 

www.vinkeveendorpaanhetwater.nl

 

 

 

 

Bijzondere beelden...