BuitenGewoon is…

Annette van Schie. Ik ben een poldermens en heb altijd al passie voor het platteland gehad. Ik ben opgegroeid op een boerderij. Dit ervaar ik als een prachtig cadeau. Zo heb ik de veelzijdigheid van het platteland leren kennen en waarderen. Het boerenverstand heb ik geërfd. Samen met een dosis inspiratie en het altijd zien van mogelijkheden, kan ik u helpen bij ontwikkelingen in het buitengebied.

Brede blik

Met een brede blik onderzoek ik de gebieden en de bedoelingen. Van nature verbind ik verschillende thema’s zoals water, bodem, landbouw, recreatie, natuur, cultuurhistorie, klimaat, economie en landschap. Ik geloof in de kracht van samenwerken en samenbrengen. Ik ga ervoor dat we samen iets moois creëren dat logisch is omdat het past bij de mensen en het gebied.

Boeiend

Ik word geïnspireerd door de mensen in het gebied. Daar zit ook de kennis. Ons platteland kent een rijke historie en een schat aan verhalen. Ik zie de creativiteit van ondernemers. Door veel naar ‘buiten’ te gaan, kom ik actief met al die mensen in contact. Ik spreek en begrijp de taal van bestuurders, van boeren en burgers, van onderzoekers en van beleidsmakers. Soms vraagt de maatschappij of het beleid om ontwikkelingen. Ik vind het fantastisch dat ik dan mag meehelpen aan wat goed is voor dat bepaalde gebied. Vaak denk ik: ‘wat heb ik toch boeiend werk!’.

Buitengewoon-Kamerik

Buitengewone ervaringen...

Harold Vlooswijk

Bestuurslid ANV de Lange Ruige Weide en Projectleider Pilot Groen Blauwe Diensten Utrecht West

“Annette weet in projecten onmisbare bruggen te slaan tussen beleidsmakers enerzijds en de dagelijkse praktijk anderzijds. In ons geval begrijpt ze goed hoe watergangen onderhouden worden, maar bijvoorbeeld ook welke wensen en voorschriften vanuit de EU van toepassing zijn. Daarnaast is het gewoon bijzonder plezierig samenwerken met Annette, ze zegt wat ze doet en doet wat ze zegt!”

Jos van Wijk

Voorzitter Stichting Ontwikkeling Achter de Heul

“Annette helpt ons geweldig, al vanaf het begin. Zij beheert met mij de agenda en stimuleert het proces. Ze houdt ons bij de les. Zo geeft Annette aan wanneer actie moet worden ondernomen en met welke betrokkenen. De uitvoering van het project, het verbeteren van de ontsluiting van de Vinkeveense Plassen, is mede door haar hulp nu heel dichtbij.”

Guus Beugelink

Hoogheemraad bij de Stichtse Rijnlanden

“Bent u op zoek naar iemand die èn het boerenbedrijf kent èn weet hoe de hazen bij een waterschap lopen, dan heeft u aan Annette een goede. Charmant, doortastend, vasthoudend en vakbekwaam weet zij de belangen van de boer en die van het waterschap samen te brengen in een aanpak waar beiden baat bij hebben.”